equipment

Táto sekcia slúži na publikovanie článkov o výbave ornitológa / birdwatchera. Pod výbavou sa rozumie všetka tecnická výbava, ktorá slúži na ornitologických výletoch, okrem ďalekohľadov, monokulárov, fotoaparátov aj vybavenie na kempovanie, navigáciu, pohyb v teréne, a pod. Všetky články je možné prehľadávať cez okienko vyhľadávania v pravom hornom rohu.

Parahawking

parahawking_logoAsi každý z nás si aspoň raz v živote položil otázku, aké je to lietať ako vták. Niektorí sa tomu snažia priblížiť pomocou rôznych technických pomôcok. Či už v lietadlá, na vetroňoch či rogalách, alebo na paraglidoch. Ja som to zatiaľ nemal možnosť vyskúšať, ale také plachtenie vo vzduchu môže byť skutočne fascinujúce. Nedávno som dostal emailom odkaz na video s úplne iným rozmerom paraglidingu - parahawking.

Fotiť a nezabiť

krakla_logoNástup digitálnej fotografie a rastúcej kúpnej sily priniesol na Slovensko boom fotografov prírody. Na jednej strane je to potešiteľné, ale nie všetci, ktorí vzali do ruky fotoaparát, fotia práve z lásky k prírode. Niektorí berú prírodu iba ako objekt a v presvedčení že dobrý záber je nadradený všetkému, robia veci, ktoré by sa robiť nemali. Okrem toho, čomu by sme sa určite mali vyhnúť, pridávam pre začínajúcich fotografov niekoľko spôsobov, ktoré sa mi pri fotení osvedčili.

 

 

 

Tips - burger