Južné Španielsko II., 23. - 30. máj 2016

 Po 14 mesiacoch je to opäť tu - európsky birdwatcherský raj nás víta s otvorenou náručou, tentoraz v májovej predzvesti leta. Naša púť sa začína, na rozdiel od  minulého roku, na bratislavskom letisku M. R. Štefánika, v pondelok 23. mája 2016, okolo jedenástej hodiny, kedy sa naše lietadlo zdvihlo z rodnej hrudy a  odštartovalo smerom na Málagu. Bude  to skvelé, miestami síce trochu "o držku", ale všetko sa nakoniec oplatí a španielska príroda sa nám znovu ukáže v celej svojej  kráse a veľkoleposti; môžeme tešiť na  úžasné krásy, ktoré nám pre nás pripravila. Pozývame vás teda spolu s nami na túto cestu španielskym juhom, ktorá, ako veríme,  bude pre vás rovnako pútavá a  zaujímavá, ako bola počas tohto magického týždňa pre nás!

 Úvod

Tým z vás, ktorí ste mali možnosť prečítať si môj minuloročný článok, pravdepodobne nemusím vysvetľovať podrobnosti o tom, ako a kde sme počas nášho pobytu prespávali a trávili voľný čas. Avšak, v niekoľkých podstatných bodoch sa tento pobyt predsa len odlišoval:

Náš "základný tábor" sme mali opäť u rodiny Brodackých v Rincóne de la Victória (špan. Rinkón dela Vittória), no iba počas prvých troch dní. Následne sme sa presunuli na západné pobrežie Andalúzie a na Gibraltár a späť do Rinkónu sme sa vrátili až na poslednú noc pred odletom, čo budem samozrejme podrobnejšie opisovať v jednotlivých dňoch.  Ďalej som mal oveľa voľnejšiu ruku pri zostavovaní nášho programu, takže v Rinkóne sme v podstate trávili len nevyhnutné množstvo času a tak mohol byť tento náš trip zameraný výraznejšie aj na mnou preferované činnosti, predovšetkým pozorovanie divej prírody. Taktiež sme si z dôvodu vyššej mobility požičali auto, čo sa ukázalo ako jeden z najdôležitejších ťahov. Ale všetko pekne po poriadku.

Čo sa týka samotného trip reportu, tiež som sa rozhodol spraviť zopár zmien, ktoré budú prospešné najmä pre tých, ktorí sa tiež do tejto oblasti chystajú kvôli birdwatchingu. K jednotlivým lokalitám budú pridané popisy, mapky; hotspoty, na ktorých sa rozhodne oplatí zastaviť a, samozrejme, vlastné skúsenosti. Verím, že sa vám tieto zmeny budú páčiť a budú pozitívnym obohatením tohto článku. Bez ďalších okolkov teda poďme na to!

Tips - upload

Who's online

We have 522 guests and 8 members online